fbpx

OP MENTAAL GEBIED

ARTIKELEN

Blog: Moeten winnen

Typ voor de grap eens de woorden ‘moeten winnen’ in Google in. Gegarandeerd dat dit veel links naar voetbalartikelen oplevert. Een greep uit de oogst van vandaag:

LEES VERDER »

Blog: Belangrijkste tip voor het spelen tegen een angstgegner: hij bestaat niet!

Afgelopen weekend kwamen ze weer eens voorbij in de Eredivisie: angstgegners. Zowel Feyenoord ‘die al sinds 1991 zelfs niet één keer meer gewonnen had van VVV’, als Twente, die volgens de statistieken ‘slechts 7 van de 38 keer tegen Roda JC in Kerkrade had gewonnen’, zouden er dit weekend mee te maken krijgen. Een psychologisch fenomeen, waar middels eenvoudige sportpsychologie (of beter: helder nadenken) heel makkelijk korte metten mee te maken is.

LEES VERDER »

Blog: Niet scherp zijn

Etiënne Reijnen haalde zich vorige week zondag de woede van AZ-trainer Gertjan Verbeek op de hals. Niet zozeer vanwege zijn snelle rode kaart tegen PSV, maar vooral vanwege zijn reactie na afloop: ”Het was een domme rode kaart, maar het antwoord dat hij gaf was nog dommer. Hij zei: ja trainer, ik was niet scherp. Nou, als je voor zo’n wedstrijd niet scherp bent, wat doe je dan in het shirt van AZ, dan kan je beter in de topklasse gaan voetballen”,  bromde Verbeek.

LEES VERDER »

Het woord ‘Hopelijk’

In deze blog wil ik het hebben over het woord ‘Hopelijk’.  Het woord ‘hopelijk’ heb ik ongelofelijk vaak voorbij zien komen de afgelopen tijd in het voetbalnieuws. Het woord ‘Hopelijk ‘is werkelijk schering en inslag!

LEES VERDER »

Blog : Eindig -je loopbaan- goed!

Nu de transferperikelen weer in volle gang zijn, verschijnen er diverse berichten van spelers die bekend maken aan hun laatste of voorlaatste seizoen bezig te zijn. Er zijn berichten van de kant van Rob van Dijk, Ruud van Nistelrooy, John Terry en ook Andre Ooijer repte een tijdje geleden over het feit dat dit wel eens zijn laatste seizoen zou kunnen zijn.

LEES VERDER »