fbpx

Wijze woorden Eriksen: ‘Ik moet plezier maken, de motivatie niet uit de sfeer of de belangen, maar uit mezelf halen’

De berichten in de media zijn de laatste weken louter positief en zijn naam wordt ook telkens weer in verband gebracht met de topclubs in Europa, maar zelf is Christian Eriksen nog niet tevreden met zijn huidige niveau.

 
De jonge Deen, hij is nog altijd pas twintig jaar oud, is ondanks dat hij de laatste weken een belangrijke rol vertolkt bij Ajax, en ook tegen PSV van grote waarde was, kritisch. In De Telegraaf laat hij optekenen “nog helemaal niet tevreden te zijn.”
“Het hoort misschien bij jonge jongens, zoals ik. Maar het is niet goed dat ik voornamelijk in de grote wedstrijden belangrijk ben geweest. Dat is te makkelijk. Voor toppers kan iedereen zich opladen. Al is het wel positief dat ik in die duels voor mijn gevoel een steeds hoger niveau bereik.”
“Wedstrijden tegen de zogenaamd kleine clubs moeten ook leuk zijn. Ik moet plezier maken, de motivatie niet uit de sfeer of de belangen, maar uit mezelf halen. De knop is omgezet. Jan Vertonghen is wat dat betreft mijn grote voorbeeld. Vorig seizoen speelde hij voor de kerst ook mindere wedstrijden, maar na de winterstop was hij elk duel ongelooflijk goed. Ik moet nu ook elke wedstrijd laten zien dat ik de beste ben. Pas als je bent uitgeleerd in Nederland, moet je over een transfer nadenken, vind ik.”