fbpx

Pato: ”Hard gewerkt aan spieren en gedachten”

Pato had zaterdagavond tegen Fiorentina zijn rentree kunnen opluisteren met de winnende treffer. Zijn inzet belandde helaas voor hem op de lat.

 
De 22-jarige aanvaller speelde op 21 september tegen Udinese zijn laatste competitieduel voor AC Milan. Spierproblemen hielden hem sindsdien aan de kant. “Ik heb zo hard getraind”, sprak de aanvaller. “Nu voel ik me weer geweldig, aangezien ik mijn gewoonlijke bewegingen weer maak. Helaas was ik ongelukkig met de bal op de lat.”
 
Pato heeft naar eigen zeggen hard gewerkt aan zijn conditie. “Om geen terugval te krijgen. Ik ben gelukkig, want ik heb gewerkt aan mijn spieren en mijn gedachten. Terugkerende blessures breken je vaak mentaal op.”
 
 Woensdag treft AC Milan in het eigen San Siro Barcelona. In die wedstrijd wordt gestreden om de groepswinst. Pato hoopt dan wederom in actie te komen en wedstrijdritme op te doen op het allerhoogste niveau.
 Feedback van Mijnvoetbaltalent.nl
 
Het is jammer dat niet duidelijk is op welke manier en aan welke gedachten Pato heeft gewerkt, maar het feit dat hij aangeeft dat hij er aan gewerkt heeft, is interessant. Pato geeft hiermee aan dat hij heeft begrepen dat je, naast fysiek trainen, ook je gedachten kunt trainen. Hiermee kun je jezelf mentaal sterker maken.
 
 
Het lijkt er op dat Pato vooral zijn moraal tijdens zijn blessurperiode heeft getraind. Welke mentale vaardigheden hij heeft gebruikt geeft hij evenmin aan. Hij zou bijvoorbeeld positieve ‘selftalk’ hebben kunnen gebruikt, visualisatie of gedachtecontrole.