fbpx

Als jong voetbaltalent naar het buitenland: Rajiv van la Parra: ‘Veel jongens kregen contract bij Feyenoord, ik voelde me gepasseerd’

Rajiv van la Parra hoopt zaterdag bij sc Heerenveen een goede indruk te maken. De vleugelaanvaller start omdat Oussama Assaidi niet geheel fit is; het wordt de eerste keer dat de twintigjarige Van la Parra een basisplaats krijgt van trainer Ron Jans. Hij wil de kans aangrijpen om te laten zien wat hij in huis heeft; op jonge leeftijd verliet Van la Parra zijn thuisland namelijk al om aan een loopbaan te gaan bouwen in de Franse competitie.

 
 
Van la Parra trok weg bij Feyenoord, maar niet vanwege het geld of vanwege het sportieve vermogen van Caen. “De situatie was zo dat veel jongens een contract kregen. Ik niet en ik voelde me een beetje gepasseerd. Natuurlijk was ik het liefst bij Feyenoord doorgebroken, maar ik heb toen de keuze gemaakt voor wat anders”, stelt Van la Parra zaterdag in gesprek met het Friesch Dagblad.

 
De keuze viel als gezegd op Caen, dat op dat moment een laagvlieger was in de Ligue 1. “Ik heb het met mijn familie besproken en ze stonden achter mijn keuze. En mijn moeder is met me meegegaan naar Frankrijk”, geeft Van la Parra aan. Drie jaar na dato is hij dus weer terug in Nederland, in Heerenveen. “Vroeger had ik het nooit voor mogelijk gehouden dat ik ooit bij Heerenveen zou spelen. Maar ik ben blij dat ik hier mag spelen en zie het ook zeker niet als een stap terug”, aldus de vleugelaanvaller, die ook een proefperiode meemaakte bij AZ.