fbpx

Oussama Assaidi: AZ heeft mij als puber terecht weggestuurd

Het is nu misschien lastig voor te stellen, maar als tiener werd Assaidi nog weggestuurd bij AZ, omdat hij onhandelbaar was. Dat wordt nu, zoals onlangs nog in NuSport, ruiterlijk door hem erkend.

 

“Toen ik er op mijn 13de in de C1 van AZ kwam, speelde ik pas een jaar in clubverband. Ik was nog jong en dacht dat ik het al helemaal had gemaakt doordat ik zo snel bij een profclub was beland. Ik voelde me de man en weigerde mijn best te doen op school.
 
Ik was echt een moeilijke jongen op de school in Alkmaar waar AZ een samenwerkingsverband had: ik maakte constant ruzie, was altijd betrokken bij vechtpartijen en werd vaak geschorst. Toen de club daarvan hoorde, zeiden ze: tot hier en niet verder.
 
Daarna ging ik bij AFC en later bij DWS voetballen, totdat FC Omniworld me op mijn 17de alsnog een kans gaf bij een profclub. Toen was ik al rustiger en volwassener geworden: ik had geleerd van mijn fouten.
 
Ik ben blij dat ik mijn fouten in mijn AZ-tijd heb gemaakt en niet later, Anders was ik nu niet zo ver geweest in mijn leven. Ik heb mijn mbo-diploma gehaald en met het voetballen is het ook goed gekomen”.