fbpx

Erik Pieters kent geen faalangst: ‘de eerstvolgende wedstrijd is altijd de beste kans om zaken recht te zetten’

Erik Pieters is een vaste waarde bij het Nederlands elftal. Niemand praat meer over de erfenis achtergelaten op de linksachterplaats van Oranje door vice-wereldkampioen Giovanni van Bronckhorst. Geruisloos heeft de verdediger van PSV eigenlijk afstand genomen van concurrenten als Urby Emanuelson, Vurnon Anita, Edson Braafheid en Royston Drenthe.

 
“Het is aan mij om aan de bondscoach te laten zien dat ik moet spelen”, vertelt Pieters in gesprek met De Telegraaf. “Het begin bij Oranje was vreemd, omdat je ineens tussen jongens staat als Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Mark van Bommel, die nauwelijks anderhalve maand eerder in de finale van het WK in Zuid-Afrika stonden. Jongens voor wie ik stond te juichen en die ik nog steeds speel op de PlayStation. Dan speel ik met Sneijder en Van Bommel in mijn team.”
 
“Ik word ik elke training en iedere interland zekerder van mezelf”, vervolgt de Oranje-international, die tot dusver twaalf interlands speelde. “Nee, zenuwachtig ben ik niet en faalangst ken ik evenmin. Ja, ik ben redelijk nuchter ingesteld. Ik zet slechte resultaten ook steeds gemakkelijk van me af. Simpelweg omdat ik verder moet. Drie dagen later moet je weer aan de bak met Oranje of met PSV. Wel probeer ik niet dezelfde fouten te maken. En de eerstvolgende wedstrijd is altijd de beste kans om zaken recht te zetten.”