fbpx

Lorenzo Ebecilio over de periode na zijn doorbraak: ‘Toen ik eenmaal doorbrak bij het eerste elftal, werd ik te relaxed’

Lorenzo Ebecilio dolf het onderspit in de strijd om de druk bezette Ajax-flanken en streek in zijn zoektocht naar speeltijd neer bij Metallurg Donetsk.

 
Volgens de 21-jarige aanvaller heeft men in Nederland een verkeerd beeld van de wijze waarop voetbal gespeeld wordt in Oekraïne. Zo draait lang niet alles om kracht. “Ik heb hier op de training al veel balkunstenaars gezien”, vertelde hij Voetbal International. “En de trainingsfaciliteiten zijn van alle comfort voorzien. Hier heb je als voetballer alles wat je nodig hebt.”Na een indrukwekkende start in Amsterdamse dienst viel Ebecilio ver terug. Terugblikkend op die periode wijt hij zijn verval aan een gebrek aan ervaring. “Toen ik eenmaal doorbrak bij het eerste elftal, werd ik te relaxed. Ik had er juist harder aan moeten trekken, maar dat deed ik niet. Die levenservaring had ik nog niet. Ik wilde bewijzen dat ik een basisplaats waard was, maar keerde in de zomer van 2011 terug van vakantie met overgewicht. Ik was simpelweg te jong.”Bij zijn nieuwe werkgever wil Ebecilio aantonen dat hij geleerd heeft van zijn eerdere fouten. “Ik denk dat de ervaringen bij Ajax me sterker hebben gemaakt. Ik heb mezelf nu bepaalde doelen gesteld. Ik ga bijvoorbeeld aan de slag in de gym. In het voetbal zijn al die details enorm belangrijk.”