fbpx

Büttner over zijn stap naar het buitenland: ‘Ik had heimwee’

Alexander Büttner had moeite met de Engelse levensstijl en een leven ver van zijn familie. Inmiddels begint alles te wennen en kon hij steun vinden bij van Robin van Persie.

 
Alexander Büttner krijgt bij Manchester United veel steun van landgenoot Robin van Persie. De vleugelverdediger zag afgelopen zomer zijn droom werkelijkheid worden toen hij Vitesse verruilde voor de Engelse grootmacht. Büttner komt bij United vooralsnog echter weinig aan spelen toe.
“Ik had heimwee, maar dat was vooral in het begin. Alles went en ik begin ook steeds meer te wennen hier”, zegt de Nederlander. “Veel mensen denken echter dat het makkelijk is om even naar een ander land te verhuizen. Maar ik kan je zeggen dat dat echt niet makkelijk is.”Büttner erkent dat hij in Manchester veel heeft aan de aanwezigheid van Robin van Persie, die wekelijks uitblinkt bij The Red Devils. “Robin heeft me verteld dat hij het ook moeilijk had in zijn eerste jaar in Engeland. We praten veel. Ook over dingen buiten het voetbal.”