fbpx

Jeroen Lumu: ‘Ik gaf altijd andere mensen de schuld, ik weet nu dat het mijn eigen schuld is’

Jeroen Lumu staat bekend als een lastige jongen die niet met zijn sport bezig is, maar hij is er klaar voor om zijn leven te beteren. Bij FC Dordrecht wil de twintigjarige speler komend seizoen aan zijn reputatie werken.

De aanvaller bracht het afgelopen half jaar door op het trainingsveld, omdat hij niet speelgerechtigd was voor Dordrecht. Zo had hij tijd genoeg om over zijn zonden na te denken. Een gebrek aan discipline achtervolgt hem al zijn hele voetballeven. Zo plaatste hij in april op Instagram een video waarin te zien is hoe hij 250 kilometer per uur reed op de Bulgaarse snelweg.
“Ik heb domme beslissingen genomen en ondoordachte dingen gedaan”, zegt Lumu schuldbewust tegen AD/De Dordtenaar. “Het ging allemaal heel snel met me, maar ik kon de weelde niet dragen en gedroeg me niet zoals ik me zou moeten gedragen.”
In snel tempo volgden de clubs elkaar vervolgens op, nergens wilden clubs hem voor langere tijd houden. “Aanvankelijk gaf ik altijd andere mensen de schuld, maar ik weet nu dat het toch vooral mijn eigen schuld is geweest hoe tot nu toe mijn voetballoopbaan is verlopen. Als ik ergens werd weggestuurd, moest ik me dat zelf verwijten weet ik nu.”