fbpx

Geduldige en voorbeeldige prof Eloy Room eindelijk eerste keus: ‘Ik heb gekozen het bij mezelf te zoeken. Ik moest zelf beter worden’

Goed nieuws voor Eloy Room. De keeper tekende een driejarig contract bij de club waar hij lang op een zijspoor zat.

 
Je verlengde je contract met drie seizoenen. Een half jaar geleden was je nog bankzitter…
‘Dat is de voetballerij. Het ene moment sta je ernaast, het volgende ben je eerste keus. Ik ben zelf vooral heel blij met dit contract. Het gevoel dat ik op de goede weg ben, is wederzijds. Het is nu aan mij om meerdere jaren in de Eredivisie te keepen.’
 
Vorig jaar werd je teruggehaald van Go Ahead Eagles, begin van dit seizoen leek je eerste doelman te worden, maar werd je tweede keus. Heb je weleens gedacht: het gaat hier niet meer lukken?
‘Natuurlijk. In de voorbereiding werd ik weer tweede keus. Dan spookt de gedachte wel eens door je hoofd: Misschien is het beter verder te kijken, hier gaat het niet meer lukken. ‘
 
Je hebt je altijd keurig gedragen, een modelprof op de bank..
‘Wat had ik dan moeten doen? Naar anderen wijzen? Ik heb gekozen het bij mezelf te zoeken. Soms moet je stilzitten en je mond houden. Ik moest zelf beter worden, de trainer overtuigen. Natuurlijk, aan sommige dingen kun je niks doen. Ik was vorig jaar graag bij Go Ahead Eagles gebleven, maar de club haalde me terug. Ik had geen keus. Aan het begin van het seizoen moest ik vechten voor mijn plek. Ik verloor de strijd, maar ben altijd blijven knokken. Voor een keeper is het nu eenmaal lastiger dan voor een speler. Toen de kans kwam, heb ik die met beide handen aangepakt. ‘
 
Inmiddels ben je onomstreden en nader je zelfs de toptien van het VI Pro Klassement.
Dat is een mooi compliment.