fbpx

Davy Pröpper heeft baat bij en pleit voor psycholoog

Het geluk lacht Davy Pröpper toe. De middenvelder overtuigt bij Vitesse en zit bij de voorselectie van het Nederlands elftal.

 
De doorbraak van Pröpper liet relatief gezien lang op zich wachten. “Ik oog flegmatiek, terwijl ik dat dus helemaal niet ben. Ze zijn in Arnhem een ander type voetballer gewend. Iemand die brutaal is, die terugbijt als hem iets wordt aangedaan”, zegt Pröpper in De Volkskrant .
 
Pröpper debuteerde onder de inmiddels overleden Theo Bos. Onder Peter Bosz brak hij definitief door. “Het klikt. Zoals het eerder klikte met Bos, die liet me debuteren. Ha, misschien zit het in die naam.”
 
Bos, die overleed in 2013, zag de potentie van Pröpper. ‘Die Pröpper, let nou op, die komt er wel.’ Het raakte de middenvelder. “Heb ik gehoord, ja, dat hij dat gezegd heeft. Heel bijzonder.” Inmiddels lijkt een overstap naar PSV een kwestie van tijd.
 
Door gesprekken met een psycholoog ontwikkelde Pröpper zich ook mentaal. “Het hoeft niets levensveranderends te zijn. Zo’n gesprek kan je ook bij kleine dingen helpen. In de kleedkamer wordt er nooit over gesproken. Het zou veel voetballers verder helpen. Wat dat betreft heeft de voetballerij nog een stap te maken.”