fbpx

David de Gea: ‘Iedere voetballer moet leren van zijn fouten, zodat hij zich elke dag kan verbeteren en hij weet wat zijn zwakke punten zijn

Zo constant als zijn voorganger Edwin van der Sar is hij nog niet, maar Manchester United-keeper David de Gea lijkt een lastige periode achter de rug te hebben op Old Trafford. De 21-jarige doelman kreeg de nodige kritiek in zijn eerste seizoen in Engelse dienst, maar heeft zijn vorm weer hervonden.


 
De Spanjaard, afgelopen zomer voor twintig miljoen euro overgekomen van Atlético Madrid, vindt overigens dat het commentaar dat hij in zijn eerste maanden in de Premier League kreeg niet altijd terecht was. “Echt, ik ben van mening dat ik meer goede dan slechte dingen gedaan heb, maar misschien is er over wat ik verkeerd deed meer in de media verschenen”, vertelt de sluitpost aan AS.
 
Toch is De Gea tevreden over zijn prestaties bij Man United. “Ik heb erg goede dingen laten zien, en ik weet zeker dat er nog meer aan zit te komen. Natuurlijk ben ik ook zelfkritisch, dat moet ik zijn. Iedere voetballer moet leren van zijn fouten, zodat hij zich elke dag kan verbeteren en hij weet wat zijn zwakke punten zijn”, aldus de doelverdediger.