fbpx

Van Persie zelfkritisch: ‘Er is altijd ruimte voor verbetering’

Arsenal probeert dinsdagavond het onmogelijke mogelijk te maken en een 4-0 achterstand tegen AC Milan ongedaan te maken. De hoop van de supporters van the Gunners rust op de schouders van Robin van Persie, die ook tegen Liverpool weer de redder was voor zijn ploeg. Met twee doelpunten stelde hij een 1-2 overwinning op Anfield veilig.

 
Door zijn dubbelslag staat Van Persie dit seizoen al op 31 doelpunten en hij is dan ook een held in de ogen van de Arsenal-supporters. De Rotterdammer blijft echter kritisch op zijn eigen prestaties: “Ik ga niet achterover leunen en trots naar de cijfers kijken”, zegt Van Persie in het programmaboekje voor de wedstrijd tegen Milan. “Er is nog veel voor verbetering vatbaar. Je mag niet te lang stil staan bij wat goed gaat, want er is altijd ruimte voor verbetering.”
 
 
“Tegen Liverpool verloor ik een paar ballen op het middenveld, die ik niet had moeten verliezen”, vervolgt de aanvoerder. “Ik ben dan geïnteresseerd in een oplossing: hoe kan ik dat de volgende keer voorkomen? Het gebeurt heel weinig dat alles lukt in een wedstrijd, maar dat is wel waar je naar moet streven. Dat is belangrijker dan je richten op slechts een aspect van het spel.”