fbpx

Daryl Janmaat: ‘Ik was nooit hét talent in de teams waarin ik speelde bij Feyenoord’

Daryl Janmaat zit op 23-jarige leeftijd waarschijnlijk precies op de plek waar hij had gehoopt te zitten. De rechtsback verliet sc Heerenveen na vorig seizoen en tekende een driejarig contract bij Feyenoord, de club die hij als jeugdspeler al diende. Bovendien debuteerde hij tegen Turkije in Oranje en stond hij tegen Andorra opnieuw in de basis. Toch gold hij vroeger niet als groot talent.

 
“Ik denk dat ik me door de jaren heen op alle vlakken goed ontwikkeld heb, misschien meer dan andere jongens”, geeft Janmaat als mogelijke verklaring in gesprek met Feyenoord agazine. “Dat heeft te maken met mentaliteit, hard trainen en voor je sport leven. Ik heb dat altijd kunnen doen, heb daar nooit veel moeite mee gehad”, aldus Janmaat. Hij debuteerde vijf jaar geleden bij ADO Den Haag.
 
Na een seizoen plukte Heerenveen hem weg en vier jaar later keerde Janmaat terug in De Kuip, nu als belangrijke aanwinst achterin. “Je kunt nooit van tevoren zeggen welke spelers het wel gaan redden als profvoetballer en welke niet. Ik was nooit het grootste talent in de ploegen waarin ik heb gespeeld bij Feyenoord. Ook fysiek waren andere jongens verder dan ik. Ik was niet meer dan één van de elf spelers.”