fbpx

Daley Blind over omgaan met kritiek: ‘Ik zei tegen mezelf:je weet dat je goed kan voetballen, nu je kop leeg maken en keihard werken’

Daley Blind is in de laatste jaren misschien wel de meest bekritiseerde speler van Ajax, maar de linksback is dit seizoen één van de zekerheidjes voor trainer Frank de Boer. Samen met Kenneth Vermeer, Toby Alderweireld en aanvoerder Siem de Jong is Blind de enige speler die in alle negen competitiewedstrijden speeltijd kreeg van de coach. “Ik ben blij dat ik nu een vaste basisplaats heb”, geeft Blind aan.

 
“Ik lees niet alles wat er over me gezegd en geschreven wordt”, vertelt Blind in gesprek met Sp!ts. Iedereen mag zeggen wat hij of zij wil. Daar ben ik inmiddels ook wel aan gewend. En ja soms doet het pijn als er iets gezegd wordt en soms is het een beetje oneerlijk, maar zoals ik zei daar raak je aan gewend. Wat het meeste pijn doet is als je wordt uitgefloten door je eigen supporters.”
 
Blind speelde al op veel posities bij Ajax en voetbalde ook nog een klein seizoen op huurbasis als linksbenige rechtsback bij FC Groningen. Het zijn ontwikkelingen waar niet iedere jonge voetballer mee te maken krijgt in zijn loopbaan. “Het heeft me wel mentaal gesterkt. Natuurlijk was het wel eens zwaar, maar op een gegeven moment zei ik tegen mezelf: je weet dat je goed kan voetballen, nu je kop leeg maken en keihard werken. Dat heb ik gedaan. Dat heeft me gebracht waar ik nu ben, een vaste waarde in de ploeg.”