fbpx

Traoré: ‘Ik voelde altijd spanning in mijn buik’

Voor veel jonge voetballers is de Engelse Premier League het podium waar ze ooit op willen acteren. Die droom kwam voor de Fransman Armand Traoré een aantal jaren geleden uit, maar die droom liep uiteindelijk uit op een ware nachtmerrie. Momenteel speelt de 22-jarige verdediger bij Queens Park Rangers.

 
 
Op zestienjarige leeftijd kwam Traoré over van het Franse AS Monaco als groot jeugdig talent. Een definitieve doorbraak in het eerste elftal van The Gunners bleef echter uit. Rondom wedstrijden zat de verdediger altijd vol met spanningen en kon zich daardoor niet optimaal focussen voor de wedstrijd. “Ik voelde altijd spanning in mijn buik. Dat is geen goede basis om goed te presteren. Wanneer ik speelde stond ik onder veel druk. Je móet altijd presteren. Elke balcontrole moest goed zijn.”
 
“Ik dacht elke keer: deze balaanname mag niet verkeerd gaan”, vervolgt de Fransman tegenover Goal.com. “Je maakt je druk over zoveel dingen. Dat is niet goed voor je en je bent dat ook niet goed gefocust.” In de pikorde stond Traoré al die jaren achter de vaste waarden Gaël Clichy en Kieran Gibbs. “Ik speelde alleen als één van hen geblesseerd was.”
 
Aan trainer Arsene Wenger heeft het volgens de Franse jongeling echter nooit gelegen in zijn tijd bij Arsenal. “Ik had de ambitie om een basisplek te veroveren. Daardoor legde ik teveel druk op mezelf en pakte het niet zo uit als ik had verwacht. Ik sprak een keer met Wenger en hij zei dat hij wist hoe ik me voelde. Zelfs voor een wedstrijd zei hij weleens dat het leek alsof mijn energie was verdwenen door de spanning. Ik besef nu dat ik heel veel moeite had met de enorme druk.”