fbpx

Advies Ryan Babel: ‘Waarom probeer je dingen die je al goed doet niet nóg beter te doen?’

Ryan Babel keerde deze zomer op transfervrije basis terug bij Ajax. De aanvaller wilde zich bij een terugkeer in Amsterdam laten zien, voor een nieuwe stap naar misschien wel weer de Europese top.

 

 
De terugkeer in het shirt van Ajax was in eerste instantie voor één seizoen, maar bijtekenen zit er wel in eventueel. Op dit moment voelt Babel zich goed, ondanks kritiek over zijn keuzes in het verleden. “Vaak kijken mensen naar een voetballer door zijn statistieken erbij te pakken. Dan zeggen ze: oh, Babel heeft niet zoveel gespeeld bij Liverpool en Hoffenheim, dat zal wel aan hem liggen. Natuurlijk: je bent jong, je groeit op, je maakt fouten. Maar in mijn geval is het niet altijd iets dat ik in eigen hand heb gehad.”
“Soms is er kritiek zonder inhoud”, zegt de 25-jarige aanvaller tegen De Volkskrant. “Dan lees of hoor je alleen maar gescheld van mensen zonder verstand van voetbal. Maar er zijn ook kritieken die niet altijd even leuk zijn om te lezen, maar waar wel wat in zit. Om een voorbeeld te noemen: het verwijt dat ik te weinig heb gescoord voor iemand met mijn kwaliteiten, is iets waar ik wat mee kan. Dat vind ik zelf ook, het is iets waaraan ik werk.”
Babel knokt naar eigen zeggen hard en hoopt weer de stap te kunnen maken naar een grotere club dan Ajax. “Veel grote spelers van nu waren een paar jaar geleden nog lang niet zo ver. Dat is een houvast voor mij. Het geeft me het vertrouwen dat ik alsnog in zo’n periode van mijn loopbaan kan komen. Het is uiteindelijk aan jezelf hoeveel je erin stopt. En ik ben van mening dat ik er veel in stop.”
“Ik heb veel meer rust in mijn spel gekregen. Mijn balaannames zijn ook heel erg vooruit gegaan, al is er altijd winst te boeken. Je kunt je wel heel druk en boos maken om dingen die je niet goed doet of beheerst. Maar ik zie het anders: waarom probeer je dingen die je al goed doet niet nóg beter te doen?”, aldus Babel.
 
Feedback van MijnVoetbalTalent.nl:
Uit onderzoek blijkt dat mensen ergens beter in worden door zich met name te focussen op de aspecten waar ze al goed in zijn, en deze te proberen nog beter te maken. Vaak blijkt dan dat hun mindere punten, haast vanzelf ook beter zijn geworden. Een goed inzicht van Ryan Babel dus, dat voetbaltalenten, maar zeker ook trainers (die hun spelers beter willen maken) kunnen volgen! Het sluit ook aan bij het advies van Frank Arnesen, klik hier.