fbpx

Wout Weghorst bewijst het overal: drive is belangrijker dan aanleg

Het curieuze verhaal van de 27-jarige spits van VfL Wolfsburg. ‘Wout is het bewijs dat succes wel degelijk maakbaar is.’

Plots is de Premier League het beloofde land voor Wout Weghorst. Hij wordt door The Athletic geïntroduceerd als Nederlands langere en stevigere antwoord op Jamie Vardy. Erg treffend is die vergelijking niet. Waar Vardy zichzelf voorstaat op zijn dieet van Red Bull en pruimtabak, legt Weghorst bij zijn introductiegesprek bij AZ uit dat hij de eiwitshake van de club niet gaat gebruiken. Zijn eigen shake is veel beter en gezonder, meent de spits.

Van voeding tot yoga en van psychologie tot looptraining; overal heeft Weghorst zijn eigen specialisten voor. Wout Weghorst is nu eenmaal anders dan de anderen. Zelfs toen hij als zeventienjarige in de Derde Klasse speelde bij RKSV NEO, gedroeg hij zich als modelprof. Waar zijn ploeggenoten de stad in gingen, lag Weghorst om tien uur op bed. Een biertje in de kantine na een overwinning sloeg hij af. Alles ging opzij voor zijn heilige missie. Die drive heeft hem bijzonder ver gebracht. 

Lees hier het artikel van VI verder