fbpx

Wat is het geheim van supermens Georginio Wijnaldum?

De statistieken in de tabel van de hoofdrolspelers die al jaren de kern van het Nederlands elftal vormen, vertellen veel. Het blijkt niet makkelijk te zijn om jaar in jaar uit heel te blijven, blessures te voorkomen en altijd beschikbaar te zijn voor een topclub én een nationale ploeg. Maar het kan dus wel, zo bewijst de geboren Rotterdammer.

Wat opvalt is dat Wijnaldum, die op zijn zestiende jaar bij Feyenoord debuteerde in het betaalde voetbal en al bijna vijftien seizoenen het uiterste van zijn lichaam vraagt, zich volledig richt op zijn vak van profvoetballer.

 

 

Hij is geen stapper, rookt niet en drinkt nauwelijks

Hij heeft geen andere activiteiten, blijft uit de spotlights, interesseert zich nog altijd niet in het oprichten van bedrijven en leeft dag en nacht voor zijn sport. Hij is geen stapper, rookt niet en drinkt nauwelijks. Zelfs zijn eigen agent, de Nederlander Humphry Nijman, heeft grote bewondering voor zijn levensstijl. „Hij is een jongen die heel erg op zijn lichaam past. Daar doet hij heel veel voor. Hij zorgt dat hij ook de juiste mensen om zich heen heeft”, zegt Nijman.

„Veel spelers hebben de neiging, als ze ouder worden, om er iets bij te gaan doen. De een gaat rappen, de ander heeft nevenactiviteiten. Gini heeft die behoefte altijd kunnen onderdrukken. Hij houdt zich alleen met voetbal bezig. Het is een kwestie van keuzes maken.”

Lees hier het hele artikel in De Telegraaf