fbpx

Voorbeeldprof Amin Younes: ‘Werk aan je slechte punten, zorg dat je de goede punten perfectioneert en sta open voor adviezen’

Ajax heeft met Amin Younes (22) een handige dribbelaar, maar ook een voorbeeldprof aangetrokken. Ook op vrije dagen meldt de gedisciplineerde Duitser zich op De Toekomst. „Ik ben zo jong dat ik me elke dag wil en moet verbeteren. Het is de enige weg naar de top”.
 
 
„Zo deed Frank de Boer het ook, zei hij me. Het leidde bij hem tot FC Barcelona. Werk aan je slechte punten, zorg dat je de goede punten perfectioneert en sta open voor adviezen”, zegt Younes, die bijna net zo’n streber is als zijn trainer.
 
„Ik ben hier heel blij, weet wat ik heb en daar ben ik heel dankbaar voor. Frank de Boer zei tijdens het eerste gesprek hard maar eerlijk, dat ik keihard moest werken om een vaste kracht te worden. Hij vond dat ik het talent had, maar ook dat ik nog grote stappen moest maken. Dat wilde ik ook. En ik wist dat ik een eerlijke kans zou krijgen. Alleen moest ik de deur naar de basis zelf openen.”
 
“Er is veel ruimte tot verbetering”, zegt hij als Bergkamp passeert en in een mengeling van Duits en Nederlands die Bal muss erin roept. „Bergkamp is heel belangrijk voor me. Hij was een geweldige speler en denkt nog steeds als voetballer. Van zijn kennis maak ik graag gebruik. Wat hij aanreikt, pak ik aan. Als ik hier ooit weg ben, zal ik beseffen hoe speciaal het was om zulke trainers te hebben gehad.”