fbpx

Van Persie: ‘Ik ben bij Arsenal meestal één van de eersten op de club, en ga vaak ook als laatste weer weg’

Robin van Persie staat na 65 interlands op 28 doelpunten en kritiek dat hij te weinig zou scoren in het Nederlands elftal pareert hij zodoende met harde cijfers. De aanvaller van Arsenal zal aanstaande zaterdag namens Oranje in de spits staan. Het talent kwam hem naar eigen zeggen niet aanwaaien. Hij moet er hard voor werken. “Ik ben bij Arsenal meestal één van de eersten op de club, en ga vaak ook als laatste weer weg.”

 

 
“Robin heeft een fantastisch seizoen gedraaid bij Arsenal”, vertelt Dirk Kuyt aan BNR Nieuwsradio. “Ik denk dat hij zich ten opzichte van twee jaar terug op het WK nog meer heeft ontwikkeld. Robin is nog completer geworden. Hij weet wat het is om een kans af te maken.” Hard werken is volgens Van Persie de beste weg om de top te bereiken. “Voetbal is je vak. Dat moet je serieus nemen.” 
 
Van Persie is vaak als één van de eersten op de training. “Dat zijn zaken die je op de lange termijn voor een paar procentjes kunnen helpen.” De aanvaller omschrijft zijn baloefeningen als basistraining. “Mensen hebben het vaak zo mooi over de basis. Toch zijn er veel voetballers die de basis verwaarlozen. Ik besteed daar wel aandacht aan. Dat is dus mogelijk het verschil tussen mij en een aantal andere spelers.”
 
De vraag of er collega’s zijn die niet professioneel genoeg zijn, gaat Van Persie uit de weg. “Ik bekijk het graag vanuit mezelf. Iedereen vult zijn vak op zijn eigen manier in. Je moet anderen niet pushen. Het moet vanuit jezelf komen. Maar nogmaals, ik geloof erin. Ik denk dat extra trainen net die paar procentjes zijn om het verschil te kunnen maken.”