fbpx

Hiddink: ‘In topsport gebeurt er van alles in de kleedkamer. Zeker in een goede kleedkamer’

Arjen Robben maakte tien jaar geleden zijn debuut als PSV’er onder Guus Hiddink. De buitenspeler werd in 2001 overgenomen van FC Groningen, maar mocht nog een jaar bij die club blijven spelen alvorens hij de overstap maakte naar Eindhoven. Na twee complete seizoenen in de lichtstad werd Robben doorverkocht aan Chelsea. Hiddink ziet dat de vleugelaanvaller in de tussenliggende tijd flink volwassen is geworden.

 

 
De gelouterde coach keek midweeks naar Real Madrid-Bayern München en genoot van Robben. “Als ik hem nu vergelijk met toen, dan reageert hij een stuk minder verkeerd. In Madrid zag ik Arjen het team dus bij de hand nemen. Zowel bij zijn acties voorin als tijdens het meeverdedigen. Met Arjen Robben in vorm, Klaas-Jan Huntelaar die scherper is dan ooit en Robin van Persie als beste voetballer van de Premier League, begin ik steeds meer uit te kijken naar het EK.”
 
“Juist omdat ze alle drie niet alleen individueel pieken, maar ook richting het team. Zeker wat Robben betreft. Dat belooft dus wat”, laat Hiddink weten in zijn column in De Telegraaf. “Je kon duidelijk zien hoe hij zijn medespelers aangaf om niet in paniek te raken en vooral te blijven voetballen. Arjen deed dat zelfs richting Franck Ribéry, die een week eerder in de kleedkamer met hem op de vuist ging. Overigens lig ik daar nooit zo wakker van. Omdat het topsport is. In topsport gebeurt er van alles in de kleedkamer. Zeker in een goede kleedkamer. Ik sluit niet uit dat Bayern een uitstekende kleedkamer heeft.”