fbpx

Van Bommel: ‘Op jonge leeftijd voor het geld kiezen is lang niet altijd een wijs besluit’

Tegenwoordig is Van Bommel assistent-bondscoach van Maarten Stekelenburg bij Oranje Onder-17. Daarnaast is hij stagiair bij de B1 van zijn oude club PSV. De Eindhovenaren interviewden hem voor de PSV College Tour, waarmee het wil laten zien hoe talenten worden opgeleid tot topprofessionals.
Van Bommel houdt de talenten voor ogen dat spelen om de prijzen het belangrijkst van alles is. Wie prijzen weet te pakken, kan vanzelf het financiële deel van de voetballerij aan zijn kant krijgen. Op jonge leeftijd voor het geld kiezen is lang niet altijd een wijs besluit, benadrukt hij bij PSV TV. Ter illustratie haalt hij de begindagen van zijn eigen loopbaan aan. Begin jaren negentig had het namelijk ook heel anders kunnen lopen.

“Ik was zestien en Roda JC wilde me hebben. Ze boden mijn ouders een huis, mijn vader een baan en 150.000 gulden. Dat was heel veel geld in die tijd. Dat hebben we niet gedaan, omdat het voor mijn ontwikkeling beter was om bij Fortuna te blijven. Achteraf is dat de goede keuze geweest. Geld is niet altijd het juiste”, weet Van Bommel uit eigen ervaring.