fbpx

Trainers MVV krijgen les in beheersen emoties na ruzie in spelerstunnel

Het duel, dat in 3-3 eindigde, ontspoorde in de slotfase. MVV-trainer René Trost was al naar de tribune verwezen. Toen Bryan Smeets gewisseld werd en bij het verlaten van het veld zijn tweede gele kaart kreeg wegens aanmerkingen op de leiding, ontaardde de wedstrijd. Helmond Sport profiteerde van de onrust. In de 90e minuut verkleinden de Brabanders tot 3-2 en in de blessuretijd scoorde Helmond de gelijkmaker.

Na het laatste fluitsignaal van de Belgische scheidsrechter Lambrechts is in de spelerstunnel tumult ontstaan. Spelers van MVV en Helmond Sport sloegen naar elkaar. Doelman Collin van Eijk kreeg, nog op het veld, een slag in zijn gezicht van Sequiera.
MVV-voorzitter Paul Rinkens kwam het veld op om de scheidsrechter te beschermen tegen al te heftige reacties van spelers en toeschouwers. Rinkens toonde later wel begrip voor de emoties maar keurde het gedrag af. “Dat was heel slechte reclame voor MVV”, aldus Rinkens aan Voetbal International. “Het gedrag van René langs de lijn zorgde voor een soort domino-effect. Het had voorkomen kunnen worden. Communicatie is daarin enorm belangrijk. In het algemeen, maar ook specifiek tijdens wedstrijden.””Een trainer moet langs de kant het goede voorbeeld geven, naar spelers en toeschouwers. Die moet zich niet laten afleiden door beslissingen van een scheidsrechter die als onrechtvaardig worden ervaren, of door een tegenstander die je probeert uit het spel te halen. Een trainer is als de vader en moeder van een gezin. Hij moet de balans bewaken en zorgen dat zijn spelers niet onzeker worden. Bert van Marijk is in mijn ogen het beste voorbeeld.”De trainingen zullen ook worden overgebracht aan de jeugdtrainers. “Niet alleen met René en zijn assistenten, maar ook die in de opleiding. In de basketbalwereld zijn dit soort coachingsessies heel gebruikelijk. De voetballerij is misschien wat conservatiever. Maar wij geloven hierin, dit hoort bij het nieuwe MVV”, besloot Rinkens.