fbpx

Guidetti: ‘Je moet altijd vertrouwen uitstralen met je houding’

 
 
“Je moet altijd vertrouwen uitstralen met je houding. Het is moeilijk om altijd in jezelf te geloven, maar dat probeer ik wel. Want als ik niet in mezelf geloof, waarom moeten anderen dan wel in mij geloven?”, vertelde Guidetti.”Ik wil prijzen winnen, voor het nationale team spelen en de beste voetballer van de wereld worden. Ik zeg meestal: reach for the stars, so if you fall you land on a cloud. Dat komt uit een nummer van Kanye West en ik vind het een geweldig motto. Als je slechts naar de bomen reikt, sta je nog steeds op de grond. En dat is te laag voor mij”, vervolgde de Zweed tegen DePers.Guidetti wordt regelmatig vergeleken met landgenoot en AC Milan-spits Zlatan Ibrahimovic. Ook Ibrahimovic was op jonge leeftijd zeker van zichzelf. In Zweden zijn ze echter niet zo gediend van zulke persoonlijkheden. “Haters, hè. Je hebt ze overal en zeker in Zweden. Wij mogen niet opvallen, ons niet uitspreken. Je wordt geacht erg nederig te zijn, niet buiten de lijnen te stappen, op je beurt te wachten. Allemaal typisch Zweeds.””Volgens mij is dat ook één van de redenen dat het Zweedse voetbal nog niet tot volle wasdom is gekomen. We hebben veel talenten, maar laten ze niet bloeien. Ze worden klein gehouden. Terwijl je juist karakters nodig hebt om ver te komen. Want als we nu naar het buitenland gaan, zijn sommige Zweedse spelers mentaal niet sterk genoeg. Ze zijn gewend keurig in het gareel te lopen. Als er iemand komt, die zegt: Fuck off, ik ben eerst, jij gaat mijn plaats niet innemen, dan denken ze: waarom zegt hij dat, dat is niet aardig. Terwijl ze moeten zeggen: “You fuck off, ik was hier eerst!” Maar begrijp me niet verkeerd, ik houd van mijn land”, vervolgde Guidetti zijn relaas.De jeugdinternational wil dan ook graag met Zweden naar het EK 2012. “Als ik dit seizoen zoveel scoor als ik wil scoren, moet ik wel geselecteerd worden.” Daarnaast hoopt hij uiteindelijk een basisplek te hebben bij Manchester City. “Ik blijf geloven dat het gaat lukken om basisspeler te worden bij Manchester City. Hoe? Vrij simpel: beter worden dan de spitsen die er nu lopen. Dat is de enige manier. En het is mogelijk, want zij hebben het ook gered, nadat ze ooit onbekende kids waren. Je hebt zelfvertrouwen nodig om de top te halen en dat is precies wat ik wil.”