fbpx

Stekelenburg: ‘Vertrek naar huis is nooit bij me opgekomen. Dat is het zwakste wat je kunt doen’

Onder bondscoach Louis van Gaal is geen international nog langer zeker van zijn plek – dus óók de keeper niet. Maarten Stekelenburg zal moeten leren leven met de gedachte dat hij geen onomstreden eerste doelman meer is, maar vanavond in Roemenië wordt zijn rol ouderwets cruciaal.

 
De teleurstelling was er onlangs in Noordwijk, op de kamer van Van Gaal in hotel Huis ter Duin, niet minder om, toen Krul de voorkeur kreeg voor het duel met Turkije. ‘Vooral omdat ik het niet aan had zien komen. Achteraf had ik wel iets kunnen vermoeden, toen hij me om elf uur ’s avonds op zijn kamer uitnodigde. Dat doe je niet om even bij te praten met een kopje koffie. Maar op dat moment zelf voelde ik me gewoon goed. Het weekend ervoor had ik lekker gespeeld tegen Inter. Ik had het totaal niet verwacht’, zegt Stekelenburg in AD Sportwereld.
 
De bondscoach rekende hem de mindere oefeninterland tegen België aan, opgeteld bij een ‘niet bijster sterk EK’. ‘Naarmate de tijd vordert, lijkt het net alsof mijn EK slechter en slechter wordt’, aldus Stekelenburg. ‘Terwijl het volgens mij niet zo was dat ik de ene na de ander fout maakte. Maar als één iemand dat op een gegeven moment zegt, zegt in Nederland iedereen het na. Ze noemen dit niet voor niets een papegaaienland.’
 
Stekelenburg heeft er naar eigen zeggen nooit over nagedacht om te vertrekken bij het Nederlands elftal.”Een vertrek naar huis? Dat is nooit bij me opgekomen”, liet Stekelenburg weten tegenover NUsport. “Dat is het zwakste wat je kunt doen. Ik heb wel mijn vrouwgebeld. Het was te laat om anderen te bellen.””Ik laat me niet zo heel snel gek maken, die tijd heb ik gehad”, vervolgde de goalie. “Bij Ajax hebben ze het ook een keer geprobeerd, dat lukte niet. Ik ga me niet ineens anders gedragen. Het verschil is dat ikvoorheen altijd als eerste keeper het trainingskamp binnenkwam en nu is het onzeker”, aldus Stekelenburg