fbpx

Afellay over omgaan met blessures: Als ik nu zie waar ik in korte tijd sta, zegt dat wel iets over mijn mentale kracht en weerbaarheid’

 
Inmiddels komt de flankspeler op huurbasis uit voor Schalke 04 en is hij weer terug in de selectie van Oranje. “Als ik nu zie waar ik in korte tijd sta, zegt dat wel iets over mijn mentale kracht en weerbaarheid. Het was een lijdensweg, maar ik heb het een goede plek kunnen geven. Mijn moeder heeft daarin een sleutelrol gespeeld, ze stond dag en nacht voor me klaar.”Een maand geleden werd Afellay nog gepasseerd. “Hij (Louis van Gaal, red.) heeft mij netjes gebeld om dat te beargumenteren. Maar natuurlijk was ik enorm teleurgesteld.” Voor de interlands tegen Andorra en Roemenië zit hij er weer bij. “Ik vind het nog steeds een eer om voor Oranje te spelen, ik ga er altijd met veel plezier naartoe en haal er mijn motivatie uit.”Barcelona, Oranje of Schalke 04; aan één opdracht houdt hij zich altijd. “Ik ga iedere training vol in, of het nou een dag voor of na de wedstrijd is. Ik kan niet leven met het gevoel dat ik achteraf denk: shit, dat is niet goed gegaan.” Dat lijkt naar het voorbeeld van bijvoorbeeld Lionel Messi, Xavi en Andrés Iniesta. “Iedere training gaan zij er vol voor, zij zijn steeds bereid extra te doen”, beaamt Afellay.”Dat moet ook wel, anders kan je niet jaar in, jaar uit presteren wat zij doen. Als ik daar na een training naar huis ging, wilde ik eigenlijk dat het al de volgende dag zou zijn zodat we weer konden trainen. Zoveel plezier hebben ze daar.”