fbpx

Robbin Ruiter na ‘blooper’: ‘Misschien klink ik heel nuchter, maar er was weinig om te verwerken’

Robbin Ruiter is redelijk tevreden over zijn eerste vijf maanden als keeper van FC Utrecht, nadat de doelman afgelopen zomer overkwam van FC Volendam. Dat vertelt hij aan Voetbal International.

 
Tegen AZ en NEC speelde Ruiter twee mindere wedstrijden. “Misschien klink ik heel nuchter, maar er was weinig om te verwerken. Mensen spraken zelfs al over een dipje. Dat vond ik veel te ver gezocht. Tegen NEC maak ik geen keepersfout, dat is gewoon een blooper. Verder speel ik gewoon een prima wedstrijd.”
 
“Een week later keepte ik tegen AZ geen lekkere wedstrijd. Iedereen heeft weleens een mindere pot. Mag je dan spreken van een dipje? De nadruk wordt veel gelegd op die duels. Zondag is er gewoon een nieuwe wedstrijd. Dan mag ik het opnieuw laten zien.”
 
Ruiter is nu dus bezig aan zijn eerste seizoen bij Utrecht en het gaat goed. “Heel goed eigenlijk. We zijn bijna halverwege en ik kijk terug op een prima eerste seizoenshelft. FC Utrecht staat zesde en we laten zien dat er erg veel kwaliteit in dit elftal zit. Zelf had ik dan één blunder, verder heb ik weinig reden tot klagen. Het aantal tegengoals (pas achttien tegentreffers, alleen PSV, FC Twente en Vitesse incasseerden minder tegengoals, red.) is veelzeggend.’
 
“Ik ga niet zeggen dat het makkelijk is geweest. In de eerste week moest ik wel even aan zien te klampen. Het is toch een ander niveau. Maar dit is precies wat ik wilde. Ik wilde een stap hogerop en dat is FC Utrecht. Ik ben hier op mijn plek en kijk uit naar de tweede seizoenshelft. Maar eerst nog twee keer knallen.’
 
Feedback van MijnVoetbalTalent.nl: Wat kunnen andere keepers van Robbin Ruiter leren?
Het is heel goed dat Robbin Ruiter zijn fout tegen NEC realistisch beoordeelde en in een groter geheel plaatste: oa door er de benaming ‘blooper’ aan te geven. Hiermee geeft hij direct aan dat dit soort fouten (bij hem) niet vaak voor komen. Door deze fout tegen een hele wedstrijd (die verder prima was) af te zetten, maakt hij een realistische beoordeling van zichzelf en maakt hij de fout niet groter dan hij was, namelijk een eenmalige blooper. Op deze manier krijgt hij geen verdere (mentale) last van deze fout.