fbpx

Ooijer denkt aan stoppen na dit seizoen

André Ooijer (37) is reserve bij Ajax, ook nu Gregory van der Wiel geblesseerd is. Donderdag in de Europa Leagu zag hij Paul Scholes, ook geboren in 1974, invallen bij tegenstander Manchester United. Ooijer twijfelt wat hij na dit seizoen moet doen: stoppen of doorgaan?

André Ooijer (r)
 
Het contract van de Amsterdammer loopt na dit seizoen af. Hij weet niet wat Ajax met hem van plan is. Ooijer zal binnenkort wel eens met Frank de Boer een bak koffie gaan drinken en dan hoort hij het wel. Zelf neigt hij naar stoppen. ‘Dat gevoel heb ik al vijf jaar, maar dat wordt wel steeds sterker. Aan de andere kant: ik voel me niet krakkemikkig en dat voetbal kriebelt nog steeds, zeker met het  soort wedstrijden als tegen United, in zo’n stadion, in die ambiance’, zegt Ooijer in Het Parool.
Het is misschien ook wel iets voor Ooijer, trainer worden. Hij is zich voorzichtig aan het oriënteren. ‘Ik ben vorige week een dagje mee op pad geweest met Michel Kreek, die bij Ajax de C1 onder zijn hoede heeft. Gewoon eens kijken hoe het er aan toe gaat bij zo’n elftalletje. Kijken of het me pakt, of ik het leuk vind.’
 
Lees ook: Eindig – je loopbaan – goed!