fbpx

Foor haalt sportieve revanche: ‘Hard werken is de beste oplossing’

Hij moest bekennen een lastige periode achter de rug te hebben. Maar Navarone Foor rekende vanavond helemaal af met mogelijke kritiek. “Hard werken is de beste oplossing.”

 
De 20-jarige middenvelder verving in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (4-0) de geschorste Nick van der Velden. Dat deed hij uitstekend. Al leek het erop dat hij overval op het veld was te vinden. Rechts, links, centraal. “Eigenlijk spelen we positiegebonden. Ik stond op rechts, maar Leroy George stak enkele keren over. Dat ga ik automatisch naar de andere kant. Dat spreken we niet echt af, maar gebeurt op gevoel.” Na twintig minuten stuurde hij na een briljant steekpassje ook George weg, die de 1-0 aantekende. “Ik zag hem wijzen, wist waar hij de bal wilde hebben.”
 
Hij veroverde voorafgaand de bal ook op knappe wijze. “Hard werken en er kort en fel opzitten”, vervolgde hij tegenover ELF Voetbal. “Ik wilde vandaag echt graag en wilde dat laten zien. De afgelopen tijd hoorde ik regelmatig van vrienden en bekenden. Van ‘wanneer krijg jij je kans weer?’ Vandaag was het zover. Het ging vandaag wel lekker. Ik ben blij dat ik die kans weer krijg. Ik heb een lastige periode achter de rug. Gelukkig kan ik vandaag tevreden terugkijken.”
 
Hij wist niet te scoren. “Ik kreeg enkele kansen, maar het lukte niet. Daar baal ik van. Ook die kopbal, ja. Ik heb nooit zo gescoord, maar ik kreeg vandaag een uitstekende kans. Het was steeds net niet helaas.” In de 70e minuut werd hij naar de kant gehaald ten faveure van John Goossens. “Ik had last van een lichte blessure. Het was mooi dat het publiek massaal klapte en applaus gaf. Dat heeft me zeker goed gedaan.”