fbpx

Michel Vorm: ‘Ik doe mijn huiswerk en leg meer druk op mezelf om een strafschop te stoppen’

Elke Premier League-liefhebber kent de naam van Michel Vorm. De 28-jarige doelman, die dit seizoen al twee strafschoppen stopte, maakt indruk onder de lat van promovendus Swansea.

 
“Ik kon simpelweg geen betere start hebben dan deze”, blikt de oud-keeper van FC Utrecht terug op de website van de FIFA op zijn eerste periode in dienst van The Swans. “We spelen bij Swansea zoals we dat ook in Nederland doen. Daardoor was het eenvoudig te wennen aan de nieuwe omgeving. Natuurlijk, je moet zelf ook laten zien wat je kan, maar ik wist dat ik de kwaliteiten had.”
 
Dankzij twee gestopte strafschoppen in de Premier League heeft doelman Michel Vorm inmiddels een reputatie als ‘penaltykiller’ opgebouwd bij Swansea City. De reservedoelman van het Nederlands elftal doet naar eigen zeggen simpelweg zijn huiswerk voor iedere wedstrijd: “Elke wedstrijd doe ik mijn huiswerk. Niet dat we er een studie van maken, maar tegenwoordig kan je op het internet penalty’s van elk team terugkijken. Die kleine dingen helpen je bij het stoppen van een penalty.”
 
“Veel keepers maken op mij de indruk dat ze niet écht een strafschop willen stoppen. Ze denken volgens mij: ‘het was een strafschop, daar kon ik niet veel aan doen.’ Ik leg meer druk op mezelf om de bal te stoppen. Je hebt wat geluk nodig, maar het kan veel verschil maken voor je team”, besluit de Oranje-international, die met Swansea dertiende staat in de Premier League.