fbpx

Mentale techniek: Michel Vorm: ‘Ik kijk de strafschopnemer recht in de ogen en dan zie ik wat hij denkt’

Michel Vorm is bij Swansea City uitgegroeid tot een van de beste keepers van de Premier League. De sluitpost, die overkwam van FC Utrecht, ontvangt wekelijks lovende kritieken en is met zeven clean sheets lijstaanvoerder van de huidige competitie. Dat terwijl menigeen vreemd opkeek, vooral omdat Vorm ‘slechts’ 1.83 meter is, toen manager Brendan Rodgers aankondigde Vorm te contracteren.

 
“Het is zoveel anders dan Nederland”, geeft Vorm aan in gesprek met The Guardian. “In je hoofd en ook fysiek. Na het spelen van een Premier League wedstrijd voel je je gebroken. Je krijgt klappen en ik ben niet zo groot, dus ik moet slim zijn.” Dat lukt Vorm heel aardig en hij heeft ook laten zien een meester te zijn in het stoppen van strafschoppen. Zo was hij afgelopen week succesvol tegen Clint Dempsey van Fulham.
 
“Het geheim zit hem in de ogen”, verklapt Vorm. “Ik kijk de nemer van een strafschop recht in zijn ogen en dat kan ik zien wat hij denk. Pas op het laatste moment beslis ik naar welke hoek ik duik. Op de training scoort onze spits Danny Graham veel strafschoppen, maar ik heb hem al gezegd dat het in een echte wedstrijd niet zou lukken tegen mij.”