fbpx

Ervaringstip van Mario Gómez voor spitsen: ‘Het gaat erom dat je tegen jezelf zegt: de volgende bal gaat erin’

Bayern München-spits Mario Gómez heeft in 2011 al vijftig treffers achter zijn naam staan voor zijn club en het Duits elftal. De 26-jarige aanvaller denkt zelf dat zijn hoge aantal doelpunten een gevolg is van zijn leeftijd. “Mijn beste jaren beginnen nu. Of ze zijn al begonnen”, vertelt de topscorer.

 
 
“Op je 26e heb je als spits de ideale leeftijd bereikt”, vervolgt Gómez in Kicker. “Dan ben je gerijpter, je hebt meer ervaring met beslissende situaties en je blijft rustiger. Het gaat erom dat je de rust hebt om tegen jezelf te zeggen: verder! Het maakt niet uit! De volgende bal gaat erin! Dat is heel belangrijk”, weet de aanvaller van der Rekordmeister, die onder leiding van Louis van Gaal nog vaak op de bank zat.
 
“Ik ben er wel trots op dat ik de man, bij wie ik op de grootste weerstand uit mijn carrière ben gestuit, heb kunnen overtuigen”, doelt Gómez op de Nederlandse oefenmeester. Hoewel de Duitser aan de lopende band scoort, weet hij dat er spelers zijn die beter kunnen voetballen. “Lionel Messi was de afgelopen drie jaar de beste aanvaller ter wereld, en dat zal hij ook de komende tien jaar nog zijn”, voorspelt de Bayern-speler.