fbpx

Lex Immers over de overstap naar een topclub

Lex Immers bereidde zich afgelopen week met Feyenoord in Marbella voor op de tweede competitiehelft. Voor de middenvelder, die afgelopen zomer de overstap maakte van ADO Den Haag, was het trainingskamp ook een moment om terug te blikken op zijn eerste half jaar in Rotterdamse dienst. Na een korte aanpassingsperiode vond Immers zijn draai in De Kuip, wat onder meer leidde tot tien competitietreffers. ‘Ik wil nog belangrijker worden voor Feyenoord.’

 
Immers is naar eigen zeggen een stuk verder in zijn ontwikkeling dan op het moment dat hij binnen kwam bij Feyenoord. ‘Nooit eerder maakte ik zoveel doelpunten in een seizoen, en we zijn pas halverwege’, weet Immers. ‘Maar ook in fysiek en conditioneel opzicht ben ik sterker geworden, waardoor ik nog beter van box to box kan spelen. Natuurlijk kan ik nog veel stappen maken, bijvoorbeeld door nog meer te scoren. Ik wil nog belangrijker worden voor Feyenoord.’ De middenvelder geeft toe dat hij na zijn overstap tijd nodig had om zich aan te passen. ‘Ik kwam voor het eerst bij een topclub terecht’, blikt Immers terug op de eerste weken in De Kuip. ‘Hier is de trainingsintensiteit hoger en wordt er meer van je gevraagd.’ Immers had naar eigen zeggen tijd nodig om zich naar Feyenoord-niveau te ontwikkelen. ‘Dat ging vrij snel, maar ik had tijdens de eerste trainingen wel moeite met het niveau. Daarnaast was ik het niet gewend om negen van de tien wedstrijden op de helft van de tegenstander te spelen. Dat was even omschakelen en dat kost tijd. Nu heb ik dat alles veel beter onder de knie. Ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehouden.’ De komst van Graziano Pellè bleek een gouden greep voor Feyenoord, en ook Immers profiteerde van de aanwezigheid van de Italiaan. ‘Ik kan het heel goed vinden met hem’, vertelt de middenvelder. ‘Zijn manier van spelen is voor mij ideaal om nog vaker in scoringspositie te komen.’ Het tweetal ontwikkelde zich tot een ijzersterk duo en had met 24 doelpunten een groot aandeel in de topklassering van Feyenoord halverwege het seizoen. ‘De gedeelde derde plaats geeft een heel goed gevoel’, bevestigt Immers. ‘Maar ik heb het gevoel dat er nog veel meer in zit. Feyenoord wordt echt weer een topclub, en daar hoort het pakken van een prijs bij. Daar gaan we in de tweede competitiehelft verder naar toewerken.’ Immers voelt zich thuis bij Feyenoord, zo merkte hij ook tijdens het trainingskamp in Marbella. ‘Tijdens het afgelopen half jaar heb ik de groep beter leren kennen en op een trainingskamp wordt die band alleen maar versterkt. Mooi voorbeeld is Bruno Martins Indi. Met hem had ik in het begin weinig contact, maar nu voeren we hele gesprekken. Ik begin de jongens echt als maatjes te zien. We zijn echt een team en gaan steeds meer voor elkaar door het vuur.’