fbpx

Jetro Willems: ‘Soms moet je een stap terug doen om er vervolgens twee vooruit te kunnen zetten’

Terwijl het Nederlands elftal zich gistermiddag bij hotel Huis ter Duin in Noordwijk meldde, trainde Jetro Willems aan het eind van de middag met Jong Oranje op het veld van RKVV Teylingen.

 
Het is voor het eerst dat hij zich bij Jong Oranje meldt, terwijl hij al acht interlands achter zijn naam heeft staan. De meeste mensen gingen er vanuit dat de linksachter van PSV zich weer bij het Nederlands elftal zou mogen melden. Door blessures aan zijn lies, knie en enkel miste hij weliswaar de afgelopen vier interlands. Maar inmiddels heeft Willems er, sinds hij weer fit is, een reeks van tien wedstrijden opzitten. „Daarin heb ik constant gespeeld, geeft hij aan in Sp!ts.”
Willems zelf neemt Van Gaal niets kwalijk. „Ik ben net terug van een blessure, dus is het misschien logisch dat ik niet bij Oranje zit. De bondscoach is een goede trainer die weet wat hij wil. Kijk naar alle prijzen die hij heeft gewonnen. Dat maakt het voor mij wellicht eenvoudiger om het te accepteren. Al weet ik hoe ik er mee om moet gaan, hoor. Gewoon blijven doen waarvoor ik naar PSV ben gehaald: mijn verdedigende taak uitvoeren. Of ik het raar vind dat ik nu bij Jong Oranje zit? Ach, hebben we dat ook een keer meegemaakt. Het is weer wat nieuws.”
De pas 18-jarige Willems vervolgt vastberaden: „Ik ben mans genoeg om dit zelf te kunnen verwerken, ik ben geen kleine jongen meer en als ik steun nodig heb, krijg ik die van mijn vrienden en familie. Dit duurt niet lang, ik kom er snel weer aan. Nee, ik zeg niet dat ik volgende keer weer bij het Nederlands elftal zit. Maar soms moet je een stap terug doen om er vervolgens twee vooruit te kunnen zetten. Je gaat nog mooie dingen van me zien.”