fbpx

Jasper Cillessen over bankzitten: ‘Ik zeg weleens dat ik het weekend verschrikkelijk vind’

“Dat hij aardig kan keepen, liet Jasper Cillessen vorig seizoen in het doel van NEC zien. 31 wedstrijden waren genoeg om Ajax te overtuigen en een vijfjarig contract af te dwingen. Wat blijkt uit een interview van Ajax Life met Cillessen: De Boer heeft een goed meevoetballende keeper in huis gehaald.

 

 
ToernooitjeCillessen werd op negenjarige leeftijd bij De Treffers al gescout door NEC als keeper. Zijn ouders wilden hem pas na de basisschool naar de Nijmeegse club laten gaan, en dus deed hij twee jaartjes mee met testtrainingen. En voetbalde hij gewoon in zijn eigen dorp Groesbeek door.
 
“Ik was al als keeper gescout, toen ik als E-pupil met De Treffers een toernooitje speelde, als verdediger,” vertelt Cillessen zelf de anekdote. “Toen kwam er weer een scout van NEC naar mijn ouders. ‘Die hebben jullie al,’ zei mijn vader. ‘Als keeper.’ Stond die scout van te kijken.”
 
ReserverolDe opvolger van Jan Vertonghen zal hij niet worden, maar Cillessen gaat er alles aan doen om volgend jaar eerste keeper in Amsterdam te zijn. Dan moet hij wel ‘afrekenen’, om het even onvriendelijk te zeggen, met Kenneth Vermeer. Cillessen toont zich uitermate strijdbaar. En zoals het hoort bij bankzitters, is hij niet blij met zijn reserverol.
 
“Ik zeg wel eens gekscherend dat ik het doordeweeks fantastisch vind bij Ajax, maar in het weekeinde verschrikkelijk. Daar moeten mensen om lachen, maar er zit een kern van waarheid in. Ik ben hier gekomen om te spelen, niet om op die mooie autostoelen te gaan zitten. Dat had ik in Nijmegen ook kunnen doen na een wedstrijd.”
 
Het is vooral zaak zich te ontwikkelen, tijdens trainingen en bij Jong Ajax. Het gaat de goede kant op, merkt de keeper. “Toen ik hier kwam, gingen ballen die hard en goed geplaatst op doel werden geschoten, er vaak in. Nu pak ik ze. In de partijen ben ik ook moeilijker te passeren.”