fbpx

Hoe Wout Weghorst aan zichzelf werkt

Wout Weghorst (28) blijft verrassen. Ook dit seizoen scoort hij erop los in de Duitse Bundesliga. En dat is volgens hem geen toeval. 

Alles wat Weghorst in zijn mond stopt, is afgestemd op zijn caloriebehoefte van die dag. Zijn Nederlandse voedingscoach begeleidt hem daarin. „Ik heb een app waarin ik alles tot in detail invoer”, legt hij uit. „In het begin was dat even een klusje, inmiddels ben ik eraan gewend.”

En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Weghorst blijft continu aan zichzelf sleutelen, zoals hij het zelf omschrijft. „Dit jaar heb ik weer wat nieuwe mensen aan mijn eigen specialistenteam kunnen toevoegen. Dat was een volgende stap richting het perfectionisme zoals ik dat in mijn hoofd heb. Dan moet je ook denken aan het mentale vlak. Sinds een half jaar werk ik samen met een coach die zich focust op het onderbewustzijn van de mens. Met hem wil ik naar de laatste fase van wat ik versta onder absoluut mentaal sterk zijn. Natuurlijk ben ik wie ik ben en dat verandert nooit helemaal, maar ik voel me wel veel zelfverzekerder en stabieler dan voorheen. Het is meer willen in plaats van moeten geworden. Dat geeft rust.”

Zijn statistieken liegen er niet om: elf goals en één assist in zestien officiële duels dit seizoen. Beter dan dit presteerde Weghorst nog nooit. Hij is momenteel een van de succesvolste Nederlandse spelers in het buitenland. En er is meer. „Doordat ik veel relaxter ben in het veld, gaan scheidsrechters ook veel prettiger met me om. Vorige week kreeg ik pas mijn eerste gele kaart.”

Uiteraard is het niet alleen een mental coach die in recordtempo een evenwichtiger mens van hem heeft gemaakt.  Lees het hele artikel uit de Telegraaf hier