fbpx

Ferguson : ‘Tegenslag als motivatie gebruiken is het beste in dit geval’

Voor Manchester United is het Champions League-avontuur na woensdagavond verrassend tot een einde gekomen. De Engelse grootmacht had een overwinning nodig op FC Basel (2-1), maar ging tot overmaat van ramp onderuit in Zwitserland. Trainer Sir Alex Ferguson baalde hevig na de uitschakeling.

 
 
Een gelijkspel had na afloop genoeg kunnen zijn voor de ploeg uit Manchester om te overwinteren in het Miljoenenbal. Desondanks kwam de ploeg van Ferguson vroeg op achterstand en zag in de tweede helft de score zelfs verdubbeld worden door de Zwitsers. Een laat tegendoelpunt van Phil Jones kon United echter niet meer redden van uitschakeling.
 
“Natuurlijk zijn we teleurgesteld”, aldus een balende Ferguson. “Het is onderdeel van het voetbal. Je moet omgaan met teleurstellingen en deze club heeft tegenslag vaker gebruikt als motivatie. Deze jonge spelers zullen vanavond teleurgesteld zijn, maar ze moeten ermee omgaan en verder gaan met hun loopbanen. Onze resultaten in de afgelopen jaren waren uitstekend. Deze uitschakeling komt hard aan omdat het het beste toernooi in de wereld is. Het is een fantastisch toernooi.”
 
Door de uitschakeling in de Champions League moet de ploeg van de Schotse oefenmeester een stapje terug doen in de Europa League, een unicum onder zijn leiding. “Dat is een competitie waaraan ik nog nooit heb deelgenomen met United. Het betekent in ieder geval dat we op donderdag en zondag moeten spelen. Niet ideaal, maar het is een straf voor het mislopen van kwalificatie.”