fbpx

De Jong: ‘Ik heb altijd al moeten knokken’

Nigel de Jong is niet zeker van een basisplaats in het Nederlands elftal. De middenvelder van Manchester City ligt hier echter niet erg wakker van. “Ik heb altijd al moeten knokken”, zegt hij in het AD.

 
“Met mijn status binnen de spelersgroep zit het goed, de groep accepteert me nog net zo als eerst. In sportief opzicht zou je aan de bondscoach moeten vragen hoe hij mijn status ziet. Er zijn dingen veranderd, dat zie ik zelf ook. Of Mark van Bommel nou met mij speelt of ik met Kevin Strootman, of dat Rafael van der Vaart met een van ons drieën speelt; het blijkt allemaal te werken”, vertelt de middenvelder van Manchester City .
“In een concurrentiestrijd moet je het voor jezelf simpel houden. Daar ben ik al vroeg in mijn carrière achter gekomen.
 
Sinds ik bij Ajax op mijn zeventiende debuteerde heb ik altijd moeten knokken en mensen moeten zien te overtuigen. Het belangrijkste is dat je blijft geloven dat kwaliteit vroeg of laat komt bovendrijven en wordt beloond. Altijd. In de top is het niet zo dat iemand speelt omdat hij iedereen handjes geeft en goed is met de trainer”, besluit De Jong