fbpx

Burn-out noopt Rangnick te stoppen bij Schalke

Ralf Rangnick is niet langer trainer van Schalke 04. De club bevestigt een bericht van Sport Bild over het vertrek van de oefenmeester.

 
 
De coach heeft zijn contract ingeleverd vanwege een burn-out. “Ik kan het bericht bevestigen, het is heel triest nieuws”, zegt Schalke-voorzitter Clemens Toennies. “Ik vind het zeer spijtig, maar zijn gezondheid gaat voor de club.” Schalke 04 gaat snel op zoek naar een opvolger. “We hebben onze reguliere bestuursvergadering vandaag. De vraag wie de nieuwe hoofdcoach wordt heeft nu topprioriteit. We moeten de beste oplossing zoeken, niet de snelste.”
 
“Ik neem deze stap voor de ploeg”Voor Rangnick valt het besluit zwaar. “Het was een erg moeilijke beslissing om te maken, maar mijn energielevel van de laatste tijd is niet hoog genoeg om succesvol te zijn en zeker niet hoog genoeg om een team in de goede richting te leiden. Ik neem deze stap voor de ploeg. Ik wens de club een succesvol seizoen toe.”De trainingen zullen voorlopig worden geleid door assistent-trainers Markus Gisdol en Seppo Eichkorn. Rangnick werd in maart 2011 aangesteld als opvolger van Felix Magath. Zijn grootste succes was het verslaan van Internazionale in de kwartfinale van de Champions League en de bekerwinst.