fbpx

Boilesen: ‘Een voetbalcarrière kan natuurlijk niet alleen maar omhoog gaan’

Nicolai Boilesen gaat even door een vervelende periode. De linksback van Ajax raakte tegen PSV geblesseerd aan zijn hamstring en hoopte binnen een paar weken terug te kunnen keren, maar door een terugslag in zijn herstel komt Boilesen dit kalenderjaar zeker niet meer in actie. “Een voetbalcarrière kan natuurlijk niet alleen maar omhoog gaan”, blijft de Deen kalm.

 
De negentienjarige Boilesen is terug bij af. “Eigenlijk is de diagnose hetzelfde als na de wedstrijd tegen PSV waarin ik mijn blessure anderhalve maand geleden opliep”, vertelt hij op de website van Ajax. “Dat betekent dat ik dus opnieuw vier tot zes weken moet revalideren. Voor mijn gevoel gaat het nu wel iets sneller dan bij de eerste keer, maar toch ga ik absoluut niets overhaasten.”

“Het positieve aspect is dat ik inmiddels weet hoe het revalidatietraject eruit ziet, het negatieve eraan is uiteraard dat ik die weg nu opnieuw moet afleggen om weer topfit te worden”, vervolgt Boilesen. “Maar één ding is zeker: ik ga er rustig alle tijd voor nemen. Soms krijg je met blessures of andere tegenslagen te maken. Dat hoort nu eenmaal bij het leven van een voetballer.”