fbpx

Alex Schalk: ‘Ik was altijd die kleine spits die hoorde: “Die gaat het nooit halen”

Der Bomber van Breda is hot. Alex Schalk is pas negentien jaar jong, maar heeft nu al de harten van de fans van NAC Breda veroverd en als het aan deze supporters ligt gaat zijn club nog heel veel plezier aan hem beleven. Na zijn debuut bij NAC hield het echter niet op voor de behendige spits, die ook al snel door Cor Pot bij Jong Oranje werd gehaald.

Het was een droom die uitkwam voor Schalk, die vroeger vaak in oranje gehuld naar het Nederlands elftal keek. “Ik moest daar aan denken bij Jong Oranje”, aldus Schalk over de verkleedpartijen voor een wedstrijd van Oranje vroeger. “Dat was mijn allereerste selectie voor een vertegenwoordigend elftal, ik had daarvoor nooit ergens bij gezeten. Ja, een keer bij de voorselectie. Ik besef dat het voetbal iets is waarmee ik heel blij moet zijn. Elke dag heb ik plezier. Ik heb niets cadeau gekregen.”
In gesprek met Voetbal International laat de revelatie woensdag weten dat hij nog veel meer wil bereiken. “Ik was altijd maar die kleine spits die nooit een duel won. Ik hoorde: ‘Die gaat het nooit halen’. Ik dacht zelf ook weleens: ik ben te klein, ik ga het niet halen. Maar ik ben altijd blijven vechten. Ik wist: het gaat om de lange termijn.”