fbpx

Stefan de Vrij: ‘Aan een verhuizing naar het buitenland zitten risico’s verbonden’

Stefan de Vrij is misschien wel de Feyenoord-speler die door de meeste clubs wordt gevolgd. Van de verdediger zul je deze weken echter geen grootspraak horen, hij zal na afloop van het seizoen de voor- en nadelen van een transfer rustig gaan analyseren.

 
Met name het WK van volgend jaar speelt daarbij een belangrijke rol. Bij Feyenoord is hij elke week onder de ogen van de bondscoach. “Hier heb ik als speler de meeste zekerheid. Aan een verhuizing naar het buitenland zitten risico’s verbonden”, zegt De Vrij in De Telegraaf.
“Als je ziet hoeveel jongens uit de Eredivisie het afgelopen jaar in het Nederlands elftal terecht zijn gekomen, dan is het duidelijk dat de bondscoach oog voor spelers in de eigen competitie heeft”, gaat de Feyenoord-aanvoerder verder.
De Vrij profiteerde van een situatie als die van John Heitinga, die bij Everton zijn basisplaats is kwijtgeraakt. Hij vindt het evenwel moeilijk om zich met de Nederlandse verdedigers in het buitenland te vergelijken.
Het door met name Engelse clubs begeerde talent houdt zijn hoofd koel. “Ik wil in dit stadium niet te veel zeggen over mijn contractsituatie. Ik ben nu alleen maar bezig om met Feyenoord tweede te worden”, aldus De Vrij, die nog één seizoen vastligt.