fbpx

Kevin Conboy na 3e rode kaart:’ Ik moet me op mentaal vlak verbeteren. Ik kan niet meer zo onbesuisd zijn’

Kevin Conboy kijkt vol goede moed naar de toekomst. De Deense linksback van NEC wil zich na een schorsing van vier wedstrijden in de Nederlandse competitie revancheren.

 
Conboy (25) baalt nog altijd van zijn kaartenverzameling in de eerste helft van de competitie. Drie rode prenten hebben zijn reputatie flink geschaad. Hij is nog één uitsluiting verwijderd van de evenaring van een bedenkelijk Nederlands record. Bij vier keer rood in een seizoen komt de Deen op gelijke hoogte met Raymond Atteveld. Dat geeft niet bepaald aanleiding trots te zijn.
 
“Vier wedstrijden is een fikse straf”, stelt Conboy op het trainingskamp van NEC in Portugal. “Ik moet er nu mee leven. De straf is uitgesproken en geaccepteerd. Ik moet me op mentaal vlak verbeteren. Ik kan niet meer zo onbesuisd zijn. In de Nederlandse competitie wordt dit doodgewoon niet toegelaten. Daarmee moet ik dus gewoon beter omgaan.”
 
In voetballend opzicht is het eigenlijk heel goed gegaan, meent de Deen. “De tweede helft van het jaar geldt misschien als minder. Die rode kaarten zitten me enorm dwars. Ik ben op voetbaltechnisch gebied stabiel gebleven.”