fbpx

Hoe John Goossens een serieuze prof werd: ‘Nooit te laat om tot je verstand te komen’

In een interview met Voetbal International vertelt John Goossens over zijn voetbalcarrière tot nu toe. Onder andere over hoe hij van de ene op de andere dag een serieuze prof werd….

 
“Ik was op vakantie in Mallorca toen ik opeens het licht zag. Van het ene op het andere moment was ik klaar met het leven dat ik tot dan leefde. Ik was altijd een grappenmaker, zag nooit ergens problemen en wuifde kritiek makkelijk weg. Leuk, maar zo kon het niet altijd doorgaan. Ik heb mezelf veel te lang voor de gek gehouden. Wat wilde ik nou met mijn carrière? Bij Ajax gold ik als een groot talent en mijn naam werd na het WK met Oranje onder 17 in verband gebracht met Chelsea. De verwachtingen waren torenhoog, maar in feite had ik nog helemaal niks laten zien. Ik vertrouwde teveel op mijn talent, ging na de training lekker met vrienden de stad in, want er was altijd wel wat leuks te doen. Na die vakantie heb ik het roer omgegooid. Echt van de ene op de andere dag.
 
Tegenwoordig duik ik na de training het krachthonk in. Ik let op mijn voeding, zorg dat ik voldoende rust pak. Ik ben echt voor het voetbal gaan leven. Dat was nodig, de tijd van flierefluiten was voorbij. Je moet jezelf altijd in de spiegel kunnen aankijken bij de vraag: heb je er alles voor gedaan? Als ik eerlijk ben was het antwoord tot voor drie jaar geleden: nee. Gelukkig is het nooit te laat om tot je verstand te komen.”