fbpx

Discipline: Les van ervaren Lurling: ‘Leven voor je sport’

 
“Leven voor je sport”, zegt Lurling tegenover Voetbal International. “Goed blijven trainen, gezond eten, op tijd naar bed. En ik besef dondersgoed dat je je lichaam goed moet onderhouden om fit en afgetraind te blijven. Ik heb dat ook nooit als een opgave ervaren. Die discipline zit er gewoon in bij me. Fysiek voel ik me ook ijzersterk.”Na ruim vijfhonderd competitieduels kijkt Lurling nog altijd niet op tegen een busreis naar FC Groningen. “Integendeel. Je hebt spelers die echt snakken naar het eind van hun carrière, die er wel klaar mee zijn. Bij mij is daar in de verste verte nog geen sprake van. Of we met NAC nu tegen Ajax, RKC of FC Groningen spelen maakt mij niet uit. Ik kan nog steeds net zo uitkijken naar een wedstrijd als dat jochie van zeventien bij FC Den Bosch.””En zolang dat zo blijft, ik nog helemaal stuk kan zitten van een nederlaag en oprecht dolgelukkig ben na een overwinning, ga ik door. Je hoort mij dus ook zeker niet beweren dat komend jaar mijn laatste is als prof. Ik stop pas als ze me aan alle kanten voorbij gaan lopen.”