fbpx

Dean Windass: ‘”Ik heb na mijn beslissing om te stoppen elke dag gehuild’

Dean Windass beëindigde vorig jaar op 42-jarige leeftijd zijn actieve loopbaan. Het liefst was de oud-aanvaller nog doorgegaan. In een interview in The People geeft Windass toe dat hij vorige week tot tweemaal toe heeft geprobeerd om zelfmoord te plegen. Groot-Britannië werd eind vorig jaar opgeschrikt door de zelfmoord van Gary Speed, oud-voetballer en bondscoach van Wales.

 
Windass speelde zevenhonderd duels voor onder meer Middlesbrough en Hull City en schoot de laatstgenoemde club in 2007/08 naar de Premier League. Daarna was hij actief als televisiecommentator. “Ik heb na mijn beslissing om te stoppen elke dag gehuild. Iedereen denkt dat voetballers over van alles kunnen beschikken, maar ik zat in een gat en ik wist eerlijk gezegd niet hoe ik eruit moest komen.”
 
“Een week geleden vond ik het wel genoeg geweest”, geeft Windass toe. “Ik nam een overdosis en toen dat niet lukte probeerde ik mij op te hangen. Ik voelde me zo alleen en had het gevoel dat ik nergens voor leefde. Ik wil nu verder met mijn leven en dat is de reden waarom ik hier openlijk over praat. Ik heb het imago van een grote en sterke man die wel tegen een stootje kan, maar ik kom er eerlijk voor uit dat ik na een reeks van tegenslagen heb geprobeerd een einde aan mijn leven te maken.”
 
Windass doet zondag een oproep aan de Engelse spelersvakbond (PFA) om gestopte voetballers te helpen. “Ik weet dat ik stom ben geweest, maar ik kon er niet meer tegen. Ik had het gevoel dat ik mislukt was. Voetballers zijn niet de slimste personen en we beoefenen deze sport maar een beperkt deel van ons leven. Er zijn honderden oud-voetballers met dezelfde problemen. Je hebt geen reden om ’s ochtends op te staan. De PFA of de regering moet ons helpen.”