fbpx

De doorbraak van Hakim Ziyech: ‘Ik begrijp nu beter wat profvoetbal inhoudt, dat je je echt als een prof moet gedragen’

Er verschijnt een grote lach op het gezicht van Hakim Ziyech  als hij terugblikt op de afgelopen dagen. „Ik heb een basisplaats bij SC Heerenveen, scoorde afgelopen weekend voor de eerste keer in de eredivisie en maak deel uit van de selectie van Jong Oranje. Het is een mooie week.” De carrière van de middenvelder is in een stroomversnelling gekomen. „Ik geniet ervan en ben weer een ervaring rijker.”
 
 
Vorig seizoen bleef zijn rol beperkt tot drie optredens in het eerste elftal. Dit seizoen hoopt hij definitief door te breken in de eredivisie. „Ik ben als voetballer completer geworden. Vooral op mentaal gebied ben ik gegroeid. Ik begrijp nu beter wat profvoetbal inhoudt, dat je je echt als een prof moet gedragen. Dus oppassen met uitgaan, opletten met voeding… Al dat soort zaken. Daar had ik in het begin wat moeite mee, maar dat heb ik nu onder controle.”
 
Vanwege zijn frivole spel werd Ziyech door de media al bestempeld als de revelatie van SC Heerenveen. „Ik ben een aanvallende middenvelder, die het spel goed kan verdelen. Het is mooi om een goaltje mee te pikken, maar ik geef liever een assist dan dat ik scoor.”
 
Bang dat het allemaal te snel gaat, is Ziyech niet. „Vorig seizoen was dat wel het geval. Toen werd ik ook direct teruggezet naar het tweede. Dat moet ik dit jaar voorkomen. Ik hoop zo veel mogelijk minuten te gaan maken.”