Home / Artikelen / Emoties / NEC'er Victor Palsson openhartig: 'Dacht aan zelfmoord'
NEC'er Victor Palsson openhartig: 'Dacht aan zelfmoord'
02 april 2014
NEC-middenvelder Victor Palsson kende een moeilijke jeugd. Dat heeft hij verteld in een interview op de IJslandse televisie. Hij overwoog zelfs zichzelf van het leven te beroven.

 

"Mijn moeder was alcoholiste. Mijn vader, die uit Portugal komt, was er bijna nooit. Hij steunde mijn moeder totaal niet. Vaak zei hij dat hij langs zou komen, maar dan bleef hij gewoon weg. Mijn moeder ging zich als een echte voetbalvrouw gedragen. Ze wilde iedereen laten zien hoe goed wij het hadden. Ze kocht een huis dat we eigenlijk niet konden betalen. De rekeningen stapelden zich op en aan het einde van de maand was er steeds geen geld meer."

 

Uiteindelijk werd zijn moeder ondergebracht in een psychiatrisch ziekenhuis. Palsson vond onderdak in de VS, waar hij bij New York Red Bulls ging spelen. "Eindelijk was ik verlost, vrij van mijn moeder. Maar ik voelde me nog steeds niet goed. Ik zette een masker op en het leek of het prima met me ging. Maar de pijn was intens. Ik was constant aan het feesten en concentreerde me niet op wat belangrijk is in het leven."

 

Sinds 2012 maakt hij deel uit van de Nijmeegse gelederen. Maar vanbinnen liep het niet over rozen. "Ik stopte met verzorgen van mijn hond. Ik was flink afgevallen, maar dat merkte ik niet eens. Ik waste mezelf niet meer, voelde me ziek en had een minderwaardigheidscomplex. Ik was in een mentale shock. Ik dacht er aan om zelfmoord te plegen. Ik had genoeg meegemaakt. Ik was zwaar depressief. Maar juist toen ik er aan dacht om zelfmoord te plegen, werd ik wakker."

 

Nog steeds neemt hij medicatie en krijgt hij therapie. "Ik zeg niet dat ik nu volledig in orde ben, dat is een levenslang proces. Maar ik heb me nog nooit zo goed gevoeld."

 

facebook twitter