Home / Artikelen / Conflicten / Omgaan met discipine: Antoine Griezmann keert na lange schorsing na stapavondje terug in selectie Frankrijk
Omgaan met discipine: Antoine Griezmann keert na lange schorsing na stapavondje terug in selectie Frankrijk
05 maart 2014

Opvallende verschijning in het Franse trainingskamp is Antoine Griezmann. De speler van Real Sociedad is terug na een schorsing van ruim een jaar voor alle nationale elftallen na een gezellig stapavondje in een nachtclub in Parijs in oktober 2012 tijdens een trainingskamp van Jong Frankrijk tegen Noorwegen, terwijl kwalificatie voor het EK onder 21 op het spel stond..

 

 

Nadat de Fransen het heenduel met de leeftijdsgenoten uit Noorwegen met 1-0 hadden gewonnen, stapte Griezmann in de Franse havenstad Le Havre samen met vier ploeggenoten in een taxi naar Parijs om de overwinning uitgebreid te vieren. Het vijftal haalde eens lekker door in een nachtclub. Tot in de vroege uurtjes duurde de nachtelijke escapade van Griezmann en consorten, die de volgende ochtend wel vrolijk aan het ontbijt verschenen. Dat er drie dagen later nog een returnwedstrijd in Noorwegen gespeeld moest worden, waren de heren eventjes vergeten. Frankrijk verloor met 5-3 en Griezmann en zijn ploeggenoten waren uitgeschakeld voor het jeugd-EK in Israël.

 

Het stapavondje kwam uit en de Franse voetbalbond oordeelde zeer streng. De bond stelde het als voorbeeld hoe een profvoetballer zich juist niet moet gedragen en schorste het vijftal voor langere tijd.

 

Griezmann heeft inmiddels geleerd van deze slechte ervaring. „Ik heb heel veel geleerd in het afgelopen jaar en ben ook een ander mens en een andere speler geworden door dit voorval. Het behoort gelukkig nu allemaal tot het verleden.”

 

,,Ik ben heel gelukkig en trots dat ik weer ben geselecteerd. Ik zat voor de tv toen ik in het nieuws hoorde. Dat maakte een hoop emoties bij mij los. Bij mijn binnenkomst bij het nationale elftal hebben de andere spelers er alles aan gedaan om mij op mijn gemak te stellen”, aldus Griezmann, aan de vooravond van zijn debuut in het Franse A-elftal. „ Ik wil genieten van dit moment. Eigenlijk wil ik genieten van ieder moment.”

facebook twitter